UV-coating en belijning, duurzaam en snel aangebracht

RapidLine Rapidshield UV coating en SolidLux

RapidLine UV Producten

RapidLine heeft een hoogwaardig coatingsysteem gebaseerd op UV-uitharding.

Op sommige plekken is het altijd druk en heerst 24 uur per dag bedrijvigheid. Voor deze situaties heeft RapidLine speciale coatingsystemen, dat met de snelheid van het licht direct uithardt en vanaf de eerste minuut weer volledig belastbaar is.

Door gefaseerd te werk te gaan zorgen wij er voor dat uw productieproces geen moment stil ligt. Kortom; minimale overlast en maximale tijdwinst. Dat is SolidLux Instant Coating.

RapidLine is specialist in het gebruik van een hoogwaardig coatingsysteem, die gebaseerd is op UV uitharding. Dit coatingsysteem kan zowel voor vloercoating als belijning ingezet worden.

RapidLine gebruikt daar 2 producten voor, nl:
– RapidShield en
– SolidLux

 

Proefstuk aanvragen

Als u ervaren wil wat de kwaliteiten zijn van Solidlux, dan maken we graag een proefstuk zodat u direct na applicatie kunt zien hoe snel de belijning te gebruiken is.

Bel ons: +31572 – 853894

Of stuur een email: info@rapidline.nl 

 

 

Wat is UV techniek?

UV-techniek maakt gebruik kunstmatig ultraviolet licht en brengt chemische processen in werking. UV-licht bevat veel energie en beïnvloedt de binding tussen moleculen. UV-techniek maakt gebruik van UV-lampen, die zich bevinden in een UV-installatie.
De UV-installatie zorgt behalve voor koeling van de UV-lamp ook voor de juiste intensiteit UV-licht óp het juiste moment en óp de juiste plaats.

Waarom UV techniek?

 1. Materiaal dat met behulp van UV-techniek wordt uitgehard, is onmiddellijk droog dit in tegenstelling tot andere drogingtechnieken.
 2. Met behulp van UV-straling zijn chemische reactiesnelheden te bereiken die met geen andere techniek te realiseren zijn (milliseconden).
 3. Het is bestand tegen chemische, mechanische en thermische inwerking.
 4. Fluorescentietoepassingen zijn enkel mogelijk met UV-licht.

Voordelen van UV-techniek:

 • UV-uitharden is een drogingproces, waarbij geen VOC´s (Volatile Organic Compounds) vrijkomen (oplosmiddelen).
  Het is het alternatief voor conventionele drogingprocessen, waarbij wel oplosmiddelen vrijkomen. De regelgeving ten aanzien van VOC uitstoot wordt immers steeds strenger.
 • UV-coatings hebben een hogere mechanische, chemische en thermische weerstand, een hogere glans en zijn vrijwel reukloos in vergelijking met conventionele coatingen.
 • UV-coatings zijn in tegenstelling tot conventionele coatings niet ontvlambaar en hierdoor verlaagt de kans op explosiegevaar.
 • UV-droging is geschikt voor substraten die water-, oplosmiddel-, en hittegevoelig zijn. Andere droogtechnieken hebben dit niet.
 • Door blootstelling van het UV-licht van de mobiele uithardingseenheid verandert de coating onmiddellijk in een vaste laag en wordt er een stevige hechting gecreëerd op de ondergrond. Hierdoor ontstaat meteen weer een bruikbaar oppervlak dat uitzonderlijk duurzaam en eenvoudig te onderhouden is.

SolidLux

Een vloer of belijning afgewerkt met de snelheid van het licht. Letterlijk, want dit coatingsysteem is een dekkende vloerafwerking, die met behulp van UV-licht onmiddellijk uithardt. Het oppervlak is direct belastbaar.

Met dit systeem blijft de overlast tot een minimum beperkt. Tijdens het coaten van de vloer en/of belijning, kan het deel dat af is direct weer gebruikt worden.

Het basissysteem bestaat uit SolidLux Basecoat en SolidLux Topcoat.

De basecoat zorgt voor een ijzersterke hechting met de ondergrond, tussenlaag én toplaag. De Topcoat is slijtvast, uitstekend bestand tegen mechanische en chemische belasting en heeft een zeer goede buitenduurzaamheid.

SolidLux is een innovatief product, die met recht baanbrekend genoemd kan worden en als de nieuwe standaard geldt voor kwaliteit én snelheid.

 

Voordelen:

 • Geen oplosmiddel
 • Direct belastbaar
 • Geen geur
 • Goed reinigbaar
 • Bestand tegen chemicaliën

Datasheets downloaden

SolidLux – Instant UV vloercoating (PDF)
SolidLux – instant UV vloercoating HACCP omgeving (PDF)

 

 

RapidShield

RapidShield is een in de praktijk toepasbaar hoogwaardig polyester coatingsysteem en is gebaseerd op UV-uitharding. RapidShield is speciaal ontworpen voor nieuwe of bestaande betonnen vloeren.

Een hoogglans UV-uithardende, permanente coating bestaande
uit 100% vaste stof. Dus geen oplosmiddelen

Waarom RapidShield

U kiest voor RapidShield vanwege de uitstekende kwaliteit.

 • snelle uitharding
 • verbeterde slijtvastheid en duurzaamheid
 • uitstekende weerstand tegen chemicaliën
 • formule uit één component
 • geen VOC (oplosmiddelen) en (nagenoeg) geen geur
 • minder onderhoudskosten voor de vloer
 • kortere toepassingstijd, dus sneller weer in gebruik te nemen
 • ook bij lage temperaturen, tot -23°C, aan te brengen


Hoe wordt RapidShield aangebracht?

Net als bij bestaande vloercoatingsystemen vereist RapidShield een schone ondergrond. Indien de ondergrond niet schoon is moet deze worden geprepareerd d.m.v. hoge druk borstelreinigen, slijpen of stralen.
In veel gevallen kan RapidShield ook over bestaande coating of verflagen worden aangebracht. RapidShield wordt aangebracht met roller of trekker en uitgehard door een mobiele UV-eenheid. 

Onze klanten zijn: fabrieken, auto industrie, warehousing, productiebedrijven, distributiecentra, magazijnen, koel- en vrieshuizen, drukkerijen, bloemenveiling, visafslag, farmaceutische industrie, parkeergarages, doe het zelf centra, enz.

  Proefstuk of Offerte aanvragen?