Samen op één lijn

UV-techniek

Wat is UV-techniek?

UV-techniek maakt gebruik maken van kunstmatig ultraviolet licht, en brengt chemische processen in werking. UV-licht bevat veel energie en beïnvloedt de binding tussen moleculen. UV-techniek maakt gebruik van UV-lampen, die zich bevinden in een UV-installatie.
De UV-installatie zorgt behalve voor koeling van de UV-lamp ook voor de juiste intensiteit UV-licht óp het juiste moment en óp de juiste plaats.

Unieke kenmerken van UV-techniek:

 • Materiaal dat met behulp van UV-techniek wordt uitgehard, is onmiddellijk droog dit in tegenstelling tot andere drogingtechnieken.
 • Met behulp van UV-straling zijn chemische reactiesnelheden te bereiken die met geen andere techniek te realiseren zijn (milliseconden).
 • Het is bestand tegen chemische, mechanische en thermische inwerking.
 • Fluorescentietoepassingen zijn enkel mogelijk met UV-licht.

Voordelen van UV-techniek:

 • UV-uitharden is een drogingproces, waarbij geen VOC´s (Volatile Organic Compounds) vrijkomen (oplosmiddelen).
  Het is het alternatief voor conventionele drogingprocessen, waarbij wel oplosmiddelen vrijkomen. De regelgeving ten aanzien van VOC uitstoot wordt immers steeds strenger.
 • UV-coatings hebben een hogere mechanische, chemische en thermische weerstand, een hogere glans en zijn vrijwel reukloos in vergelijking met conventionele coatingen.
 • UV-coatings zijn in tegenstelling tot conventionele coatings niet ontvlambaar en hierdoor verlaagt de kans op explosiegevaar.
 • UV-droging is geschikt voor substraten die water-, oplosmiddel-, en hittegevoelig zijn. Andere droogtechnieken hebben dit niet.
 • Door blootstelling van het UV-licht van de mobiele uithardingseenheid verandert de coating onmiddellijk in een vaste laag en wordt er een stevige hechting gecreëerd op de ondergrond. Hierdoor ontstaat meteen weer een bruikbaar oppervlak dat uitzonderlijk duurzaam en eenvoudig te onderhouden is. 

 

 

 

Social media


Rapidline

Dienstverlener voor uw interne en externe logistieke structuur en veiligheid.
RapidLine maakt een visitekaartje
van uw magazijn en bedrijfsterrein.
Dé specialist voor industriële
UV-markering en UV-vloercoating.

Adresgegevens

Overkampsweg 22 8102 PH Raalte
Tel. nr. 0031 (0) 572 853894

www.rapidline.nl
Info@rapidline.nl

UV-belijningen brochure

Anti Slip brochure

EVO Logistiek dienstverlener

Wij zijn ook te vinden op de website van EVO, de logistiek dienstverlener!
EVO, de logistiek dienstverlener
Klik hier voor Magazijnbelijning
Klik hier voor Vloercoating

VCA** gecertificeerd
VCA certificering